Houten speelgoed

Buitenspelen

Vast buitenspeelmeubilair

Met kleine kinderen moet je in de tuin een schommel, huisje en zandbak hebben. 

Oorspronkelijk twijfelde ik wat: ze hebben overal zandbakken, schommels, glijbanen... en hoeveel zand gaan we niet in huis hebben...

Uiteindelijk kregen we de schommel cadeau bij de geboorte van ons jongste twee dochters. En ik heb nog geen minuut spijt van die cadeautip. Ze waren er al uren mee zoet: de glijbaan omhoog kruipen, moddersoepjes maken, schatten verstoppen...

We pakten dit ook wat handig aan en fabriceerden een zandbak onder het huisje bovenaan de glijbaan. Gras afmaaien op die plaats is toch maar vloeken. 

schommel, trapeze, zandbak, tuin, thuis spelen

Croquet

Een crocketspel als verjaardagsgeschenk. Het was een verrassing! Het stond niet meteen op hun wishlist.

 

Je kent het wel met een hamertje balletjes door poortjes slaan. Is niet zo makkelijk als het lijkt.

 

Vanaf het iets beter weer wordt, is het ideaal om dit uit te halen. Het moet niet snikheet zijn maar het is terug iets anders na die "winterse maanden binnen spelen". Het is ook handig om mee te nemen in de zak waarin het verpakt was en ook ideaal om kleuters bezig te houden op een verjaardagsfeestje. Ik spreek uit ervaring. 

Toen ze kleiner waren, hadden we ook een binnenversie. Dit zag er heel mooi uit maar ik vond dat de poortjes te rap omvielen en de hamertjes vond ik op die leeftijd wat gevaarlijk.

crocquet, bal, spel, houten speelgoed, tuin, glijbaan, zandbak, schommel, trapeze
img500x500-1533299003598.jpg