top of page

Zomer 2023: Italië

Lang uitkijken...

 

Dat is meestal helemaal niet het geval maar dit keer lag bijna een jaar op voorhand vast waar we deze zomer heen gingen. Het werd Italië, meer bepaald Toscane. Gezien naar Toscane sowieso twee dagen rijden is met de auto plande ik een tussenstop in het noorden voor een bezoekje aan Venetië en pikten we

- alsof het niets is - een opera'tje mee. 

En weg ermee!

 

Een dinsdagavond in augustus. De auto klaar om te vertrekken (met uitzondering van koelzak en alles wat nog een lader nodig had voor vertrek). Nog wat keuvelen en afspreken met de buren. De spanning van het vertrek. Enkele uren later: weg ermee! Naar het zuiden!

Onderweg eens tanken, ontbijten in Frankrijk, lunchen in Zwitserland en tegen 17h ter plaatse in Verona. Vlotjes... en onderweg, om de file aan de tunnel te vermijden, nog de Gothardpas meegepikt. Mooi, de moeite maar wel, brrr, koud.

 

IMG_9429 (2).JPG

Verona, de eerste stop

 

In Verona verbleven we in een proper, ruim, appartement met airco op de eerste verdieping. Verona hebben we niet echt bezocht. Het was een uitvalsbasis om wat te bekomen van de dag in de auto, een bezoek aan Venetië en een openluchtopera in de arena van Verona, én de ideale tussenstop naar Toscane, dieper in Italië.

IMG_9477 (2).JPG

Na aankomst en wat settelen vonden we tijd om de buurt te verkennen (een park, street art, een telefoonkotje én blaffende honden) en de eerste avond van onze Italië-reis af te sluiten met een spaghetti bolognaise. ​​​​​​

IMG_9457 (2).JPG

"Botro ai Buchi del Diavolo"
​​& "Geothermal Natural Park Biancane" - Coming Soon

IMG_0246_A_edited.jpg

Een aanbeveling van onze accomodaties - Coming Soon

IMG_0263_A_edited.jpg

Firenze - Coming Soon

IMG_0538_A_edited.jpg

The good Italian life - Coming Soon

IMG_1252_A_edited_edited.jpg

Onze reis in een notendop - Coming Soon

IMG_9488.JPG
bottom of page