Houten speelgoed

Jezelf voortbewegen

 

Houten loopfietsje

Ik heb mijn kindjes altijd geweigerd om een fietsje met steunwieltjes te hebben. Ik ben grote fan van loopfietsjes en gezien mijn liefde voor hout kon ik niet weerstaan aan de houten loopfietsjes die in de handel zijn. Nog altijd geen minuut spijt van. 

Op die manier leren ze van in het begin hun evenwicht te behouden op twee wielen. Ik heb wel gemerkt dat ze ook de trapbeweging moeten leren naast dat evenwicht. Toch kon ik steunwieltjes hier buiten houden. Er waren genoeg kansen bij oma of op school om die trapbeweging te leren. 

houten fietsje, houten speelgoed, peuter, loopfiets, strand
skateboard, dochter, houten speelgoed, cool speelgoed

Skateboard

 In het eerste leerjaar had de juf als idee om de kinderen te stimuleren om te lezen door hen te belonen nadat ze een 'leesslang' vol hadden. Als eerste beloning stond hier een skateboard op het lijstje. Ik vond het wat vreemd en wist ook niet waar dat idee vandaan kwam. Maar de leesslang was vol en dus stond hier een skateboard en intussen al twee zelfs. 

Slee

Hoewel we hier nog weinig winter-winters hebben, schaften we wel eens een echte slee aan. Als er sneeuw valt, komt die sowieso buiten. 

We hebben een grote versie genomen want drie kindjes... Maar ook nu blijkt de grote versie nog altijd een goede keuze. De druk vermindert als ze neerliggen in plaats van zitten op de slee. Op die manier kunnen ze mekaar ook trekken. Heel handig!

sneeuwpret met zussen in de winter met de slee