top of page

Weg met het vliegtuig! Andalucia...

Op reis met het vliegtuig! Tuurlijk spreekt dat de verbeelding van de kinderen! En het is ook goed te doen met kinderen: op voorhand afspreken dat je op een vliegtuig stil moet zitten, samen een boekje en kleurboekje kiezen om die tijd te overbruggen, een verrassing om de tijd wat te doden vinden ze ook leuk, een drinkfles en een koekje... en voor je het weet, zijn jullie geland.  

vliegreis met kleine kinderen, kinder-trolley, jumpsuit, luchthaven

Mits wat uitkijken, vind je wel wat tickets naar leuke bestemmingen die betaalbaar zijn. Hoe toeristischer de bestemming, hoe meer vluchten, hoe goedkoper je vlucht. Om die reden vlogen wij op Malaga, het zuiden van Spanje, waar stranden vol liggen met toeristen, mooi naast elkaar, net als sardientjes in een blik. Een dijk vol appartementen, hotels, discotheken... Als je dat leuk vindt, helemaal ok, maar in de verste verte niets voor ons! 

Op de luchthaven was er een huurwagen gereserveerd. Daarmee reden we een uurtje of twee langs de kust in oostelijke richting. We hadden er een huisje gehuurd langs een binnenwegje, alleenstaand, met tuin en bbq, zicht op zee en op een kleine kilometer wandelen van een klein strandje met een drietal horecagelegenheden... heel kleinschalig en gezellig. 

Het huisje is van een ouder koppel dat er vroeger zelf woonde. Hele vriendelijke mensen die gans hun leven vertellen :-). Het is proper en basic maar alles wat je nodig hebt, is er. 

vakantiehuisje met zicht op zee in Andalucia, Spanje
vakantiehuisje met tuin dichtbij het strand in Andalucia, Spanje
goedkoop vakantiehuisje dichtbij het strand in Andalucia, Spanje

Een zalig klimaat en tapa's

Het grootste voordeel van Andalucia is het zalige klimaat, zeker als je er in het voorjaar of najaar gaat: 20 à 25 graden, niet te warm, niet te koud, zon, soms een licht verfrissend windje, droog...

... en tapa's! Bij ieder drankje dat je bestelt, komt er een bordje heerlijke, verrassende tapa's. 

apero, tapa's, mossels, Andalucia, Spanje
apero, tapa's, mossels, Andalucia, Spanje

Kleinschalige baaien en strandjes

Het leuke aan de streek zijn de kleine baaitjes en strandjes, de gezellige kleinschaligheid... Het dichtste strand bij de accomodatie is Playa de Cabria met enkele horecazaakjes waar je iets kan eten of drinken. Langs de rots is boven de branding van de zee een pad aangelegd. Zo kom je in een nog kleinere baai met strand, Playa de Curumbico. Ga je de andere richting uit, 'over de berg', kom je op Playa de Calabajio. Wij gingen graag nog een strandje verder, naar Playa del Pozuelo. 

Spanje, Andalucia, Almunecar, strand, baai, kustpad
strand, Andalucia, Almunecar, zand, Middellandse Zee
Spanje, Andalucia, Almunecar, rots, kust, slot, Middellandse Zee

Almunecar

Ons vakantiehuisje was gelegen op het grondgebied van Almunecar. Naar het stadje was een kwartiertje rijden met de auto. Het is klein, gezellig stadje waar je rustig kunt rondslenteren, winkelen, boodschappen doen...

Even van het uitzicht genieten op de Mirador de Almunecar is een must als je deze stad bezoekt. En daarna natuurlijk genieten in een strandbar van een cocktail of Sangria met wat tapa's. 

Sierra Nevada, Spanje, Andalucia, witte dorpjes
Sierra Nevada, Spanje, witte dorpjes, reizen met kinderen

Witte dorpjes in de Sierra Nevada

Een dagje roadtrippen door de Sierra Nevada met zijn sprookjesachtige witte dorpjes... zeker de moeite om eens te doen en even te verdwalen in de ministraatjes tussen de witte huisjes...

stuwdam, Rules, Guadalféo, stuwmeer, Sierra Nevada, Spanje, Andalucia

Op de terugweg moet je dan ook zeker even stoppen aan de stuwdam van Rules. Op weg ernaar toe heb al prachtige uitzichten over de rivier Guadalféo die vervolgens uitmondt in het stuwmeer. Heel indrukwekkend als je van op de stuwdan naar beneden kijkt!

stuwdam, Rules, Guadalféo, stuwmeer, Sierra Nevada, Spanje, Andalucia
Andalucia, Spanje, pelgrimstocht, spaans volksfeest, traditionele klederdracht

Volksfeesten

Als je wil weten hoe mensen echt zijn, moet je even op zoek gaan of in de omgeving er geen volksfeesten zijn de periode dat je er bent. Wij hadden geluk in Andalucia. We gingen een kijkje nemen naar een 'pelgrimstocht' - stoet, openluchtfeest... met voorop het beeld van de patroonheilige van de landbouw en de boeren! Traditionele klederdracht, muziek voor jong en oud. 

Snorkelen vanaf Playa de Maro

Heb je snorkelgerief liggen in huis? Neem dat dan zeker mee op je trip in Andalucia. Er zouden verschillende mooie snorkellocaties zijn waarvan Playa de Maro er één van is. We kunnen dat enkel bevestigen. Het is een druk keienstrandje maar zeker de moeite waard. 

 

We kozen een plekje helemaal aan de zijkant tegen de rotsen. Een meter of twee, drie de zee in en je ziet al prachtige visjes behendig tussen de rotsen en algen laveren... Ga je iets verder kan je kleine watervalletjes in de zee zien duiken! Hoe mooi en paradijselijk kan het zijn? 

snorkelen in Playa de Maro, Andalucia, paradijselijk

Granada

Wij hebben het zo niet voor grote steden. Een stad bezoeken, kunnen wij ook niet goed (hoe vreemd dat ook klinkt). We hebben het meestal wel rap gezien. Meestal zetten we er wel één op het programma, in dit geval Granada. 

 

Een eerste stop was natuurlijk het Alhambra... Helaas we hadden op voorhand geen tickets gekocht  om binnen te gaan (tip als je dit zeker wil bezoeken!) en voor een bezoek aan de tuinen was het urenlang aanschuiven... Geen goed begin dus.  

Na een lunch reden we naar het centrum van Granada. We willen altijd de afstand tussen wat we willen zien en de parking zo klein mogelijk houden voor de kinderen. Dat kost ons soms een wat duurdere parking maar dat hebben we er graag voor over. Vervolgens verdwaalden we letterlijk in het broeierige toeristische stukje binnenstad die dan op zich ook weer niet heel groot is. Afsluiten met een ijsje, een vers geperst fruitsapje en een mini-souvenirtje uit een van de vele winkeltjes maakten het bezoek voor iedereen goed. 

Granada, gezellige straatjes en winkeltjes, fruitsap en ijsjes, Spanje, Andalucia

Cueba de Nerja

Eén van de grootste grottencomplexen in Europa. 

Ik was niet helemaal overtuigd om deze grotten te bezoeken. Ik heb er immers al heel wat gezien en deze is dan heel erg toeristisch ingericht en uitgebaat...

Zowel qua locatie als tijdsbesteding paste het echter perfect in het schema tussen het verlaten van ons huisje, "breakfast with a view on the road" en het nemen van onze vlucht. 

Vooraleer we terug naar ons huisje keerden, reden we nog één van de hellingen rond de stad op, naar één van de verschillende Miradors waar je een prachtig zicht op de stad en het Alhambra voor je krijgt. 

Nerja, Cueba, grotten, stalachtiet, stalachmiet, Spanje, Andalucia
picknick, gezin, familie, uitzicht, view, kust, Middellandse zee

En geen spijt van, het zijn inderdaad hele indrukwekkende grote grotten, heel mooi verlicht. Zelfs met de toeristische uitbating wel een aanrader. 

bottom of page