top of page

Op skireis met kinderen​

(Oostenrijks Tirol)    Gerardmer in Frankrijk

Een bijzonder voortraject

 

Op basis van ervaring lijkt voor een budgetvriendelijk vakantiehuisje in de voorjaarsvakantie, en al zeker in het hooggebergte, een jaar op voorhand zoeken en boeken een goed idee. Zo gezegd, zo gedaan, in februari 2020 boekte ik voor de krokusvakantie van 2021 een huisje in Tirol. 

Iedereen weet wat volgt... een Chinees virus krijgt de wereld in zijn macht. Ik twijfelde veel en lang maar besloot uiteindelijk voor een relatief kleine administratieve kost het huisje om te boeken naar de krokus van 2022. Achteraf bleek de regering vakanties te verbieden in de krokus en had ik ook zonder de administratieve kost kunnen omboeken. Maar wie had dat verwacht? En nog minder kon je daar op rekenen. Die 50 euro zie ik dan maar als een bedrag voor mijn "innerlijke rust". 

Bijkomende moeilijkheid: het voorziene vakantiehuisje was blijkbaar niet meer beschikbaar. Het werd dus terug een zoektocht. Ik vond iets gelijkaardig in hetzelfde bergdorpje. Happy me! En terug geboekt een jaar voor de reis. 

Helaas kwam er toen een coronapas gekoppeld aan herstelcertificaat, testen en een vaccinatieregime. Oostenrijk beperkte dit zelfs tot herstelcertificaat en vaccinatie. Zonder één van die twee moet je minstens vijf dagen in quarantaine bij aankomst. Gezien we hier begin januari niet allemaal aan voldeden, ging ik weer op zoek... Ik vond nog iets in het Franse middelgebergte:  Gerardmer in de Vogezen. Benieuwd wat het geeft...

Ik bleek wel hopeloos te laat voor skilessen voor de kindjes. Nederlandstalige skilessen in Frankrijk blijken sowieso wel zeldzaam te zijn. Dus dan op den bots nog twee lesjes in de indoorpiste in Terneuzen geboekt. Dan kunnen ze in Gerardmer mee met papa de berg op!

Beelden zeggen soms meer...

Pluspunten:

  • niet zo ver 

  • veel groene, kindvriendelijke pistes

  • leuke accomodatie met houtvuur, bad...; vriendelijke eigenares

Favoriete piste van de kinderen: Renard

Minpunt: oude, harde, snelle, niet-kindvriendelijke liften

Aanrader:

Restaurant "Au chant du bois": gezellig, gastvrij, vriendelijk, lekker...

Kostprijs van een weekje skiverlof in de Vogezen

(in krokusvakantie 2022 voor 2 volwassenen en 3 kinderen onder 10 jaar (waaronder 4 skiërs)) 

  • accomodatie: 731,67 euro

  • eten en drinken: 425,65 euro

  • 1 x lunch en 1 x diner in een bistro/resto: 214,30 euro

  • skipassen voor 5 dagen: 419,80 euro

  • huur skimateriaal: 270,00 euro

  • skilessen voor de kids: 328,70 euro

  • TOTAAL: 2 390,12 euro

We verbleven in een chalet in Liézey op een kwartiertje rijden met de wagen van het skistation: proper, ruim, gezellig haardvuur, vriendelijke eigenares... 

En vooral veel ervaring opdoen op de piste! Op naar volgend jaar!

bottom of page