top of page

Bretagne​

Je denkt "Bretagne is niet zo ver" maar dat hangt af van je bestemming. Wij kozen voor de regio Finistère. Het woord zegt het zelf: 'het einde van het land'. Dus het was wel een eindje rijden maar daar hadden we geen spijt van. Op de heenreis planden we al een activiteit: een late lunch op het strand van Saint-Guirec. Gezien er genoeg rotsen zijn, kan hier zelfs picknicken 'zonder zand tussen de stuutjes'. 

prachtig strandzicht, rotskust, bretagne

Daarna was het rechtstreeks naar de camping zodat we ons op het gemak konden installeren. We kozen voor Ti Tulipe. De camping bestaat uit de woning van de eigenaars, een grote loods en een weide waarop de tenten kunnen geïnstalleerd worden. Ik vind het fantastisch: gewoon kamperen op een weide. Gezien wij na 15 augustus te gast waren, was de grote weide ook al maar te delen met twee gezinnen. Het lijkt een beetje op 'wild kamperen' met de luxe van enkele toiletten en douches. Deze zijn eenvoudig in mekaar gezet in de loods. Dus 'kakken' met het geluid van kwetterende vogels in het dakgebinte. 

Er is een binnenruimte waar wij zoals gewoonlijk niet veel gebruik van maakten. De buitenspeeltuimte bevestigde nog maar eens dat kinderen met 'de basic' tevreden zijn: een trampoline, een slackline, een boom inklimmen...

De eerste dag na de reis gingen we op avontuur. We reden gewoon noordelijk tot we de zee tegen kwamen. Achteraf gezien kwamen we bij de monding van de L'Horn terecht. We parkeerden op een mini-parkeerplaatsje, wandelden de rivier af tot aan de zee om dan vervolgens de branding in westelijke richting te volgen langs de 'Plage de Korbrat', de 'Plage de Toul en Ouch' en uiteindelijk 'Moguériec' met zijn vuurtoren. Vandaar keerden we via de duinen terug. 

Gezien de variatie leek het voor onze kinderen geen wandeling. Een duik in de zee (we namen ook zwemgerief mee) hielp daar zeker ook bij. 

Eens terug in de auto besloten we nog eens vanuit de auto wat sight- seeing te doen. Daarbij kwamen we op het echt meest westelijke puntje van het schiereiland terecht. 

in bomen klimmen, kamperen met kinderen in Bretagne in Frankrijk

Île-de-Bréhat​

Iemand leerde me Île-de-Bréhat kennen. Ik vond het wondermooi op foto's en het wordt omschreven als één van de mooiste eilanden van Frankrijk. Een bijzonderheid: je kan er niet met de auto heen, noch met een gehuurde auto op rondtouren. Met de fiets leek me, gezien de drukte (toch in de zomer), ook niet zo leuk. Wandelen dus!

Gezien dit al even op mijn to-see-lijstje stond, móesten we dit dus doen toen we in Bretagne waren. Ik vond het zeker de moeite waard! Ook al is het enorm druk en erg toeristisch is het echt een mooi eiland en eigenlijk zijn er kleine straatjes genoeg om de toeristische drukte te ontlopen. 

Het avontuur naar Bréhat begint al met de overtocht. Het boottochtje met een ommetoertje rond het eiland kost wat meer maar is wel een aanrader om meteen een zicht te krijgen op het eiland. Een boottocht is altijd avontuur met kinderen. Het verschil van de waterstand bij het aankomen en vertrekken van het eiland is bovendien indrukwekkend. 

Village Gaulois, pretpark in Bretagne, Frankrijk, oude volksspelen

Le village Gaulois​

Ik had op voorhand een touwenparcour gevonden. Helaas, toen we aankwamen, bleek alles volzet. Dus was het 'de hersenen aan het werk zetten' voor een alternatief. Het werd 'Le village Gaulois'. Het bleek het beste alternatief ooit, misschien wel beter dan het originele plan (maar dat zullen we nooit weten).  

Het is een soort pretpark van lang geleden, dus zonder 'spectaculaire' attracties maar wel een katapult, varen in bootjes, leuke balansspelletjes, lopen op stelten...

Le Mont Saint-Michel​

De Mont Saint-Michel, een wereldberoemde toeristische trekpleister, het extreme getijdeneiland... Extreem toeristisch (duidelijk merkbaar) maar wel heel goed georganiseerd en zeker de moeite. Toen wij er waren, was het eb. Vermoedelijk is sfeer, het speciale nog meer bij vloed. 

Beperk je echter niet tot het toeristische centrum maar ga de uitdaging aan om tot de top te gaan! Gezien onze 'mini's' het konden, is het zeker ook voor jullie haalbaar! 

Mont Saint-Michel met kinderen, Bretagne, Normandië, Frankrijk
bottom of page