top of page

Dordogne​

Met een kleine peuter en een tweeling van vier maand trokken we ons een weekje terug in de Dordogne-streek in Frankrijk, naar mijn mening een van de mooiste streken van Frankrijk. De mooie Dordognevallei en lekker eten voor een kleine prijs. Wij gingen er in september en verbleven er bij Nederlanders die naast hun huis een gebouw met vier 'studio's' verhuren, twee op het gelijkvloers en twee op het eerste verdiep. Het terrasje was wat fout gericht en de studio was heel erg basic, maar voor die prijs en met een zwembad op de site, mag je niet klagen. Na ons verblijf waren er verbouwingen gepland. Dus mogelijk is de huidige accomodatie iets anders dan in 'onze tijd'. 

Het is een prachtige regio! Waar je je dus bevindt, zeker gewoon even rondwandelen en de omgeving, of het nu groen is of een dorpje met steile straatjes, op je af laten komen. Naast de vele kleine stadjes in de smalle vallei van de Dordogne kan je dit zeker ook doen in het groenere Limeuil waar de Vézère in de Dordogne uitmondt. 

 

goedkoop vakantiehuisje met zwembad in Dordogne, treinspoor, overweg

Les jardins d'eau in Carsac​

 

Drie hectare watertuinen... Het is nu niet de kinderactiviteit bij uitstek maar het is zeker aangenaam wandelen tussen alle mooi begroeide waterpartijen. En met af en toe een kikker, salamander... is het toch een geuse ontdekkingstocht. 

 

 

watertuinen, Dordogne, vlonderpaden, lelies, vijver, kind

Picknicken langs de Dordogne​

In de streek moet je zeker af en toe een restaurantje bezoeken. Dat is er zeker te doen met kinderen, superlekker eten, lekkere wijnen, heel budgetvriendelijk.

 

Daarnaast was het bij ons ook wel de trip van het picknicken: gewoon een plekje zoeken langs de Dordogne, kaasblokjes, salami, kerstomaatjes, stokbrood, een tube mayo, een zakje rauwkost, wat beleg...​

Kinderen die spelen met de keitjes op het strand of toch met hun tenen of gans het koude water verkennen...

 

 

zicht op Dordogne met gabares, boot, Frankrijk

La ferme La Borie d'Imbert​

 

Een leuke dagtrip met kinderen is de kinderboederij/geitenboerderij La Borie d'Imbert. Je ziet er kleinschalige, oude boerderijactiviteiten en enkele diertjes - een varken, een ezel, kippen en konijnen... alles waar kleine kinderen blij van worden - maar het is ook een heuse geitenboerderij en geitenkaasmakerij. Bij je bezoek kan je in het winkeltje ingrediënten voor een picknick kopen en er is tevens een picknickplaats waar de kinderen intussen vrij kunnen spelen.  

geit, geitenboerderij, oormerk, kinderboerderij in Dordogne, Frankrijk

Rocamadour - Le Rocher des Aigles

 

Wij deden de geitenboerderij als tussenstop naar het stadje Rocamadour. Het is een klein stadje maar wel indrukwekkend want precies in het midden tegen een rotswand geplakt. Je kan onderaan parkeren en met een toeristisch treintje in het centrum afgezet worden. Sportieve mensen zonder kinderen kunnen dit natuurlijk ook te voet! Van daaruit kan je naar de basiliek helemaal bovenaan de rots. Daar kan je ook de 'zwarte madonna' zien. Deze plaats is tevens een bedevaartsoord. Hoewel het er dus wat druk kan zijn, vind ik zowel het stadje als de basiliek de moeite om te bezoeken. 

In Rocamadour bevindt er zich ook een vogelpark, Le Rocher des Aigles, of het in het Nederlands, de Rots van de Adelaars. Ik vind zo'n bezoek altijd wat dubbel want ze houden er die vogels wel degelijk aan de ketting of in een kooi. Aan de andere kant zouden ze de inkomsten gebruiken voor een beter leven van roofvogels. Los daarvan is de roofvogelshow wel leuk om te zien!

 

 

Rocamadour, Frankrijk, Dordogne, Rocher des Aigles

Sarlat-La-Canéda​

 

Sarlat-La-Canéda is een klein gezellig, toeristisch stadje dat zeker een bezoekje waard is, met 'de gans' als symbool! Wat ronddwalen, een speelpleintje, windowshoppen, een hapje en een drankje... Allemaal niet zo speciaal maar gezellig was het wel!

 

 

Sarlat-la-Canéda, Dordogne, Frankrijk, gans, foie gras, reizen met kinderen
zicht op Dordogne, Frankrijk, rots, vallei, steile wand

Verkenning vanop een Gabares

Na al de gans vakantie van die toeristische bootjes, Gabares, te zien varen, besloten we dit op onze laatste vakantiedag toch ook eens te doen. Er zijn verschillende vertrekplaatsen. Wij vertrokken vanuit La Roque Cageac waar we achteraf ook eens wat trappen namen om het dorpje te verkennen, met mooie uitzichten als toemaatje. 

 

 

bottom of page