top of page

Daguitstapjes met kinderen: wandelen op vlonderpaden​

Vlonderpaden geven een extra dimensie aan wandelingen, iets avontuurlijks in de ogen van kinderen. Je steekt er immers drassige stukken weide of bos mee over. Er niet afvallen geblazen dus of net met de laarzen aan eens testen of je toch niet in de plas kunt staan zonder nat te worden. 

 

Als je even Googlet vind je er zeker in je buurt. 

Zoniënwoud

Ik was er zelf nog nooit geweest, in het Zoniënwoud. Het is wel een indrukwekkend bos met echt hoge bomen. Wij gingen er heen in de herfst en werden er verwend met een prachtig kleurenpallet. Als je stilletjes aan één van de picknicktafels een koekje eet, kan je ook eekhoorntjes spotten. 

 

Spottersplatformen luchthaven Zaventem

Na de boswandeling trokken we nog naar één van de spottersplatformen van de luchthaven in Zaventem. Afhankelijk van de landingsbaan die in gebruik is, ga je best naar de ene of andere spottersplek. Je merkt al gauw, net als wij deden, als je de foute plek koos. Dan terug even de auto in om op korte afstand vanaf het andere platform opstijgende vliegtuigen te bekijken. 

Waar wij stonden, was het een klein beetje wandelen met onderweg wat boomstammetjes waar de kinderen hun evenwicht konden testen. Ter plekke zijn de landingsbaan en vliegtoren in het klein nagebouwd. Je kan er een opstijgend of landend vliegtuig spelen. 

 

Drongengoedbos

Een wandeling van ca. 6 km door het Drongengoed: in bomen klimmen, tussen de koeien, hertjes tussen de bodem zien weg springen, lopen over de vlonderpaden en uiteindelijk fun in het speelbosgedeelte! We vonden de wandeling op Route You: je zoekt er een streek op en krijgt verschillende wandelingen te zien. Je kiest er eentje naar gelang wens en vermogen (afstand, hoogtemeters). 

bottom of page