top of page

Zomer 2021: Staycation

Wishlist reisbestemmingen: van “kamperen in de tuin” tot Zuid-Afrika

Gezien Covid nog steeds het land niet uit is, de huidige verbouwingsplannen, de professionele situatie was het deze zomer terug een “staycation”. Nog meer en letterlijker dan vorig jaar want het enige tripje dat we deden, was een namiddagje naar zee. We hebben er mega-van-genoten! Het gevolg van een spontane ingeving: het regende thuis en we hadden echt geen zin in een namiddagje binnen. Dus we sprongen de auto in, met te warme kleren... want aan de zee bleek het supermooi weer te zijn!

 

 

Ik moet zeggen dat ik het echt mis, zo eens elders zijn, een dorpje ontdekken, proeven van een andere cultuur, andere eetgewoonten, een andere omgeving/landschap… Mijn hersenen hebben er nood aan om eens te ontsnappen en andere indrukken op te doen.

Ik kijk dan ook heel erg uit naar ons tripje naar de Hoge Venen in de herfstvakantie. Al enkele ideeën voor uitstapjes daar. Echter eerst nog twee maand overbruggen en zo veel mogelijk aan ons huisje werken.

Knokke, Heist, billenkar, go-cart, dagje zee met kinderen

Ook de kindjes misten een reis heb ik de indruk. Die kunnen dat natuurlijk niet op die manier benoemen maar ze hebben ook die rust, leven zonder horloge, doen waar we zin in hebben en nieuwe plaatsen ontdekken, niet gehad. Ze hadden wel een leuke vakantie met allerlei activiteiten, vriendinnetjes… maar iedereen ervaarde het wel als drukker dan anders. Het is ook de eerste vakantie dat ze naar school vragen.

We maakten samen een lijstje met waar we in de toekomst nog op reis willen. Dat is wél een aanrader. Er staan haalbare bestemmingen in zoals Duitsland, als ook bestemmingen die waarschijnlijk wat minder in lijn liggen met ons budget… maar bijvoorbeeld ook een uitstap naar de kermis. De tweede zondag van september gaan we het laatste alvast van ons lijstje kunnen schrappen. En tijdens ons verblijf in de Hoge Venen staat een bezoekje aan Monschau, die al járen op mijn lijstje staat, ook op de planning. Als we het lijstje kunnen afwerken, staan er ons nog leuke momenten te wachten… Lapland, Zuid-Afrika…

Toch werd in deze staycation ook al iets afgevinkt van het lijstje en mogelijk zelfs voor herhaling vatbaar: kamperen in de tuin. De dochters elk apart met drie vriendinnetjes, nichtjes, vrienden op bezoek, die in de tent logeerden voor een avond of zelfs een tent bijzetten zodat we met beide gezinnen konden kamperen. Elke groep anders maar toch ook steeds een beetje gelijkaardig: aperitieven, iets eten, spelen voor de kinderen en bijbabbelen voor de ouders, "kampvuur en marshmellows", opstaan op ’t gemak met een rustig ontbijtje…

Staycation, kamperen in de tuin
bottom of page