top of page

Friesland​

Met de herfstvakantie er een aantal dagen tussenuit naar Friesland, het noorden van Nederland. Een regio waar het verschil tussen water en land vervaagt. Toepasselijkerwijs had ik dan ook een vakantiehuisje gevonden aan het water. Prachtige rustige ligging met een prachtig zicht op het water en de achterliggende landerijen. Een klein maar modern en netjes afgewerkt écht vakantiehuisje met hele lieve eigenaar. 

vakantiehuisje met prachtig zicht aan het waer in Janum vlakbij Dokkum in Friesland, Nederland

Een vakantie met knutselen, gezelschapsspelletjes, op 't gemak...

Dokkum​

Een bezoekje aan het gezellige Dokkum met vooral genieten van 'in het watergespiegelde huizenrijen', bruggetjes over het water, een typisch Hollandse windmolen, een bezoekje aan een gezellige brasserie met een drankje en wat hapjes... meer moet het soms niet zijn. 

Dokkum, weerspiegeling, Friesland, Nederland

Waar zijn die zeehonden? ​

Er was één iets dat we móesten doen in Friesland en dat was zeehonden spotten! Daarvoor namen we de overtocht naar het waddeneiland Ameland, vervolgens naar de andere kant van de haven wandelen om er op een andere boot te stappen. Die vaarde even rond met tussenstop op een schelpeneiland en een trage passage langs zeehondeneiland, een eiland waar megaveel zeehonden liggen te rusten, zonnen... 

zeehonden, robbentocht, wadden, eiland, schelpen

Waddenwandelen​

Waddenwandelen leek me echt leuk om te doen maar onze kinderen waren nog iets te klein. We beperkten ons bijgevolg tot een roadtripje langs de noordelijke nederlandse kusten tussen Holwerd en Lauwersoog om dan via het binnenland terug te rijden.  

Holwerd, Lauwersoog, wadden, kust, Friesland, Nederland, verrekijker
bottom of page