top of page

Kinderen en cultuur

 

De Proefkonijnen​

Wij zijn zelf niet de meest frequente bezoekers van optredens, festivals, theater... Maar als het ervan komt, genieten we er wel van. 

Cultuur voor kinderen lijkt niet zo evident maar tegenwoordig vind je toch wel een behoorlijk aanbod voor de verschillende leeftijden. Deze zomer pikten we een voorstelling mee van De Proefkonijnen: "Het Verboden Circus", een voorstelling over het circus met meerdere lagen. Het is een voorstelling voor kinderen én ouders, een voorstelling over het circus maar ook over de huidige politiek, maatschappij en leefwereld. Je blijft er, toch als ouder, nadien wel even over nadenken...

Een voorstelling van De Proefkonijnen kan je niet zo maar even spontaan meepikken. De kaartjes zijn meestal maanden op voorhand uitverkocht. Maar je kan geluk hebben zoals wij: de dag op voorhand had een gezin door ziekte zijn plaatsjes terug vrijgegeven en hebben wij onze kans gepakt!

Poppentheater Pedrolino

 

Elk jaar of zelfs twee keer per jaar komt het poppentheater Pedrolino naar onze gemeente. Ouders niet toegelaten! Dus ik kan er niet veel over zeggen behalve dat ik altijd heel enthousiaste kids "terug krijg" na de voorstelling. 

Ze krijgen ook steeds wat geld mee voor een drankje en zakje chips in de pauze. Dat op zich maakt waarschijnlijk al de helft van de voorstelling!

De voorstellingen gaan natuurlijk over Pierke en ja, ik heb Pierke wel al zelf eens aan het werk gezien, zowel als kind, als op de Gentse Feesten enkele jaren geleden. Maar je kan ook gewoon met het gezin naar een voorstelling gaan kijken. 

bottom of page