top of page

Daguitstapjes met kinderen: een dagje naar zee​

Een dagje naar zee is altijd een goed idee, of je nu met of zonder kinderen bent!

Ik ga er zelf graag heen in het najaar of de winter. En 'naar de zee' bedoel ik letterlijk... indien enigszins mogelijk met de voetjes in het water of in putje winter toch een wandeling langs de branding. Wij hebben dan ook altijd reservekledij mee... want kleine kinderen en de branding... dat kan wel eens makkelijk 'baden in het water' worden of toch net iets te nat om comfortabel verder de dag door te brengen. 

Noordzee, kust, Blankenberge, kustlijn, golven, springen, kinderen, goedkope daguitstap met kinderen

Skeeleren​

Tijdens de eerste lockdown in 2020 leerden de kinderen zichzelf nieuwe skills aan: skaten en skeeleren. Op de dijk aan de kust heb je natuurlijk een veel grotere oppervlakte vlakke verharding om deze behendigheden nog wat op te krikken: wat snelheid halen en over een langere afstand... want van proberen zal je leren...

skeeleren, inline skating, winter, daguitstap met kinderen, kust, Oostende, blauwe lucht, muts, dijk, actieve kinderen, synchroon

Op het strand - vliegeren​

Het strand op zich is veelal al genoeg: graven, bouwen, tekenen, naar beneden rollen, turnen...

Maar eens ze het beu zijn en er is geen strandspeeltuig, wat je tegenwoordig wel veelvuldig vindt langs onze Belgische kust, is een freesbee klein, licht speelgoed dat makkelijk mee te nemen is waar iedereen toch een eindje zoet mee kan zijn.

Maar nog leuker is een vlieger vind ik zelf. We hadden eerst zo'n goedkoop model met kruis gekocht maar iedere keer de vlieger neerviel, was het zoeken naar de stokjes. Gezien we het vliegeren wel leuk vonden, hebben we intussen, voor een of andere gelegenheid aan een vlieger aangeschaft, zo'n parachutemodel. 

kite, vliegeren op het strand, goedkope activiteit aan de kust met kinderen, blauwe lucht en witte wolken

De pier of het staketsel​

Bij het afwandelen van de branding kom je, afhankelijk van de badplaats, mogelijk aan een pier of staketsel. Dit is altijd een leuke plaats om een spelletje te spelen tussen de pilaren op het strand en achteraf het staketsel af te wandelen met meeuwen langs je hoofd en als je geluk hebt misschien wel zicht op een zeehondje dat op het strand aan het rusten is. 

strand, Noordzee, Oostende, zeehonden
bottom of page