top of page

Op skireis met kinderen​

Winterberg

De eerste keer dat we met ons gezinnetje alleen op skireis gingen, deden we dat naar Winterberg in Duitsland. De afstand is een groot voordeel: op een uur of vijf sta je er.

 

Gezien de ligging in het middengebergte moet je wel wat geluk hebben met de sneeuwval. De mensen ter plaatse doen er wel alles aan om, eens er sneeuwval is, zoveel mogelijk piste klaar te leggen en met geavanceerde sneeuwkanonnen bruikbaar te houden. We boekten de skilesjes voor de kinderen bij de 'Neue Skischule'. In een slecht sneeuwseizoen leren zij op een van de pistes die eerst open gaat. De kinderen zijn dus een stuk sneeuwzekerder en skizekerder dan de volwassenen. Als moeder wil je toch vooral je kinderen zo weinig mogelijk ontgoochelen. Zelf hadden we geluk, zagen we een wit Winterberg en zijn bijna alle pistes open geweest. 

Er zijn ook een groot aantal pistes waar je met de slee kan afglijden. Heb je dus een slee in huis dan moet je die zeker meenemen! Plezier verzekerd!

We verbleven op een twintigtal minuutjes rijden van de skischool in Langewiese: een huis waarvan de bovenste twee verdiepingen verhuurd worden. De vriendelijke, lieve eigenaar woont op het gelijkvloers. Basic en proper en niets op aan te merken. Een plek om terug te gaan!

skiën met kinderen in Winterberg
bottom of page