top of page

Daguitstapjes met kinderen: Doe eens een blotevoetenpad!

 

Doe eens iets anders en probeer eens een blotevoetenpad! De lentezon geeft nog niet genoeg warmte om openluchtwater in te duiken maar is wel voldoende om natte voeten en benen te drogen. Ideaal! 

Wij kozen voor de versie in de Gentbrugse meersen en spraken daarvoor af op de parking nabij de start. Schoentjes in de auto, broekspijpen oprollen of de short aan… en off we go!

 

Het begin is mooi aangeduid met een bord. Onderweg is het soms wel eens zoeken naar de wegaanwijzingen maar met een plannetje erbij, dat ik op voorhand afgeprint had, en de hulp van een andere wandelaar kwamen we er zonder omwegen.

De beleving is sterk afhankelijk van de toestand van het pad en in België bijgevolg van het weer de afgelopen weken. De start is voorzichtig met een modderpoeltje waar je door, over of rond kan… een “beekje” waar je door of even goed over kan…

Na rond de groene berm van de speeltuin te gaan, wordt het wel wat uitdagender qua diepte. Wij, volwassenen zakten zeker tot de knieën in het water/slib bij het doorkruisen van een bredere waterpartij.

 

Als je op de juiste plaatsen halt houdt en de stilte bewaard, komt er zeker ook een pad of kikker tevoorschijn.

Naar het einde toe wordt het droger, kan je muziek maken in het bos en kan je “de vloer is lava” spelen over afgezaagde boomstammen. We spotten er ook een eekhoorntje! Daar worden we gelukkig van!

bottom of page