top of page

Op weekend!​

Wil je er even tussenuit? Helemaal weg uit de drukte? Dan is dit vakantiehuisje in Sapogne-sur-Marche wat je zoekt: een mini-dorpje/gehuchtje... die naam zelfs niet waardig, in de omgeving enkel velden en hier en daar een bosje... en geen wifi! Het is een gerenoveerde schapenstal: modern ingericht, heel ruim en licht. We trokken er heen met een bevriend gezin en beleefden er een heel ontspannen weekend. 

Het was wel even rijden op zaterdagavond om er te geraken maar, hoewel de grote filedrukte rond Brussel, lieten ons niet opjagen. Eens gearriveerd, kamers verdelen en rustig uitpakken en zetten we het weekend in met een drankje en een hapje. 

uitzicht vanaf goedkoop vakantiehuisje voor twee gezinnen in Noord-Frankrijk vlakbij Luxemburg, Ardennen

Zaterdagmorgen is uitslapen als we op weekend zijn, toch voor gezinnen als de onze die het geluk hebben dat hun kindjes in zeker mate ook kunnen uitslapen. Na een stevig ontbijt trokken we vervolgens op pad voor een uur of twee, gewoon een 'verkenningstochtje rond het huisje'.

 

Wij verbleven er in de maand december. Op de doortocht hadden we een kerstmarktje in Florenville opgemerkt waar we de vooravond op zaterdag doorbrachten. Zaterdagavond was heel op 't gemak een filmpje kijken terwijl de kinderen van beide gezinnen de interessantste bezigheden van elkaar uitwisselden. 

 

Dat "op 't gemak zijn", trokken we volledig door op zondag. Het enige "interessante"  dat er in de nabije omgeving eigenlijk te doen is, is een bezoek aan de abdij van Orval. We waren echter zo "op 't gemak" dat zelfs dat er niet van gekomen is. We hielden het bij gezelschapsspelletjes. 

gezelschapsspelen in vakantiehuisje op weekend in Noord-Frankrijk vlakbij Ardennen, Luxemburg
bottom of page