top of page

Onze eigen Ardennen​

Corona-tijden, vakantie in eigen land! En wij deden dat op avontuurlijke wijze, met de tent op een prachtig  plekje naast een meertje. 

Neen, we gingen niet wild kamperen! We verbleven op camping "Aux Sources de Lescheret". De eigenaars zijn de oude 'kotjescamping' langerzamerhand aan het veranderen naar een zo organisch en natuurlijk mogelijke camping. Helemaal mijn ding!

Op een mooie zonnige zomerdag maakten we er zelfs een volledig campingdagje van, wat helemaal niet van onze gewoonte is: uitslapen, brunchen, opblaasbare boot opblazen en peddelen maar, achter de boot in het water hangen, vlinders vangen, aperitiefje, gezelschapsspelletje. Meer hadden we niet nodig. 

Hoogtepunt

Het museum van de Leeuw van Waterloo is zeker de moeite, met dan vooral het panoramischh zicht op het einde en natuurlijk de klim naar de leeuw!

Wat gaan we ons herinneren?

Kamperen aan de rand van het meertje op de natuurvriendelijke camping. Heel idyllisch!

Ongoocheling van de reis

Houtopia, al zijn de kinderen met dit oordeel niet akkoord. 

Tip

Parc Chloropylle

natuurcamping, camping bij water, Ardennen

De Leeuw van Waterloo​

Op de heenweg maakten we een tussenstop in Waterloo. We parkeerden langs een weggetje op een tweetal kilometer van de heuvel met de monumentale leeuw. Met de leeuw in zicht hadden we een doel om zonder gezaag een stukje te wandelen. Het binnenmuseum is heel modern en tof gedaan met als hoogtepunt toch het panoramazicht op het slagveld van weleer. Vervolgens kom je buiten om, wat wij met de kinderen toch als doel hadden gesteld, de berg waarop de leeuw gepositioneerd is, op te klimmen. Eens de top bereikt, heb je in de verschillende richtingen een prachtig uitzicht. En eens terug beneden pikten we nog een afschieten van een kanon mee, toch iets niet alledaags.

Leeuw van Waterloo, wandelen met kinderen, springen, weerspiegeling, regen

Het kasteel van Bouillon​

Een uitstapje naar het kasteel van Bouillon. We parkeerden beneden in het centrum van Bouillon en klommen naar boven naar het kasteel: steil maar niet zo lang en zeker haalbaar. Ook het kasteelbezoek is leuk voor kinderen: eerst even door de keldergangen, de gemartelde spelen in een kooi en marteltuig, naar boven waar je terug een heel mooi uitzicht krijgt zowel op de omgeving als op het binnenplein van het kasteel. Tenslotte was het de bedoeling om nog de roofvogelshow mee te pikken. Jammergenoeg werd de show wegens een hevige regenbui kort na de aanvang stopgezet. 

kasteel, Bouillon, schietgat, kind, kanon

Houtopia

 

We spendeerden een dagje in Houtopia. Dat bestaat uit twee delen: een binnenruimte waar de zintuigen en waarnemingen centraal staan en een hele grote buitenspeeltuin. 

Wij deden in de voormiddag het binnengedeelte,

  • waar je heel veel verschillende structuren kan voelen en genieten of net niet

  • waar je verschillende smaken kan proeven en raden

  • waar je verschillende geuren kan raden

  • waar je aan de ene kant van de ruimte iets in een buis kunt inspreken en een ander dit aan de andere kant van de ruimte kan horen

  • waar je een zelfde filmpje met verschillende muziek kan bekijken en luisteren

  • ... 

(het is heel leuk in mekaar gestoken en ook 'corona-proof' hoewel dit voor zo'n activiteit echt niet gemakkelijk is)

aten iets in de bistro

  • waar je de easy food kunt krijgen die de meeste kinderen lekkeren vind: frietjes, croques, ijsjes

en spendeerden vervolgens een namiddag in de hele grote buitenspeeltuin: avonturenparcourtjes, springkastelen, klimwebben... Dit laatste hebben we met heel ons gezin ervaren als de top van de dag!

Houtopia, hout, speeltuin, evenwicht, skills

Parc Chlorophylle​

De camping moet je tegen ca. 10 h verlaten. Dus er is wel wat tijd om nog iets te doen op de terugweg naar huis. Parc Chlorophylle in Manhay is een echte aanrader voor klein en groot: een wandeling in het bos met onderweg een tunnel van struiken, vogels kijken, jezelf vergelijken met bosdieren, houten speeltuinen, een omgezaagde boom waarvan je de ringen/jaren kan tellen en een wandeling op hoogte van de boomkruinen. Zeker zijn geld waard! 

Parc Chlorophylle, stam, jaarringen, bos, boom, zussen
bottom of page