top of page

Daguitstapjes met kinderen: Indoor winterpret​

Indoorskiën op een sneeuwpiste van Snowworld

Een uitstapje naar een indoorsneeuwpiste om te (leren) skiën of snowboarden is niet goedkoop. Dat is ook niet verwonderlijk als je bedenkt wat er allemaal verwezenlijkt wordt.

Snowworld in Terneuzen is relatief dichtbij voor ons. Gezien een skireisje er vorig jaar niet in zat, boekte ik in de grote vakantie een lessenreeks voor de kindjes. Midden in de zomer, dat is het best voor de portemonnee en ook de drukte valt een stuk beter mee in die periode.

Op die manier wordt de techniek terug wat bijgewerkt en hebben ze nog eens het “gevoel”. En mama zag dat het goed was!

Ga je liever voor "het echte werk"? Check dan zeker de tips om mét kinderen budgetvriendelijk op skireis te gaan. 

skiën met kinderen, indoor, sneeuw, snowworld, terneuzen

IJsschaatsen: De Kristallijn in Gent

Een ticketje om je enkele uren uit te leven op de schaatsbaan is heel budgetvriendelijk.

 

In het kader van een verjaardagsfeestje nodigden we enkele vriendinnetjes uit voor een ijsschaatsfeestje met achteraf wafels in de bar. Het werd als een topidee onthaald. Vooraf wel wat twijfel bij sommige kinderen maar achteraf alleen maar blije, enthousiaste kindjes!

 

Je betaalt enkel je toegangsticket. Schaatsen zijn vervolgens gratis ter beschikking.  Alle kinderen waren er mee weg zonder lesjes of aanwijzingen. Met copy-gedrag en de hulpstukken die er ter beschikking zijn, kom je al een eind weg. 

Na een uur of twee werden de schaatsen aan de haak gehangen en trokken we naar boven voor de cadeautjes, een drankje en een wafel. In die bar bevindt zich ook een indoor speelruimte waar alle meiden ook veel pret beleefden. 

indoorwinterpret, ijsschaatsen, schschaatsen, ijsbeertje, gent, kristallijn
bottom of page