top of page

Ardèche ​

Frankrijk is een superland om te reizen: niet te ver, verschillende regio's-landschappen-stijlen, in het zuiden iets grotere kans op goed weer dan in België... Eén van de meest toeristische regio's is de Ardèche. Wij verbleven in de noordelijke Ardèche, in een accomodatie te beschrijven als iets tussen een stacaravan en een chalet, één van de vier of zo op de site. Op een bergwand, zonder internet... met beneden op de site een zwembad. Privacy en rust gegarandeerd.

goedkoop vakantiehuisje met zwembad in Ardèche, Frankrijk

Uitstapje naar de zuidelijke Ardèche​

Via een autorit langs 'La vallée de l'Eyrieux'...

vallée, Eyrieux, vallei, Frankrijk, Ardèche

... brachten we een bezoekje aan het stadje Vogüé...

Vogüé, Ardèche, Frankrijk, weerspiegeling, stadje

... om te eindigen in de meest toeristische locatie van de Ardèche, 'Le Pont d'Arc'! Mega-toeristisch, heel erg druk... maar ik begrijp waarom want het is ook héél mooi. Wij vonden het een geslaagde dag!

Pont d'Arc, Ardèche, Frankrijk, strand, zwemmen, zomer, waterpret, rots, brug

Désaignes​

Dicht bij onze verblijfplaats ligt het dorpje Désaignes, in tegenstelling tot de locaties hiervoor helemaal niet toeristisch. We parkeerden er beneden aan het riviertje om vervolgens naar boven, naar het centrum van het dorpje te wandelen. Na een korte verkenning en een bezoekje aan een museumpje waar oude materielen, gebruiksmaterialen en kledij geshowd werden, trokken we terug naar beneden om wat te spelen in het ondiepe riviertje. Het hoeft niet altijd groots en indrukwekkend te zijn. We genieten evenveel van zo'n kleinschalige eenvoudige uitstapjes. 

Désaignes, Ardèche

La Dolce Via​

Met een billenkar een oude spoorlijn, 'La Dolce Via', afrijden! Verblijf je in de omgeving? Dan moet je dit zeker doen! Het is leuk, zeker goed te doen, mooi...

La Dolce Via, billenkar, Ardèche, treinspoor, fietsen, regen, Frankrijk

Mont Gerbier de Jonc​

Een bergtop een de bron van de Loire... Je komt er met een autorit door het Centraal Massief. Eens geparkeerd, kan je te voet naar de top. Ik had gelezen dat het te doen was met kinderen. Gezien die van ons nog heel jong waren toen twijfelde ik maar we zijn er toch maar aan begonnen. Met succes! 

Je moet wel weten dat het meer een klim (soms met touw!) is dan een wandeling maar dat maakt het voor de kinderen net leuk en uitdagend (waar een wandeling vaak als saai en lastig bevonden wordt). Het is duidelijk niet voor niets dat er een éénrichtingspad naar de top en een éénrichtingspad terug uitgestippeld is. Het was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze reis!

Mont Gerbier de Jonc, wandelen met kinderen, bron van de Loire, wolken, top van de berg

Beaune​

Op de terugweg naar huis maakten we een tussenstap in het stadje Beaune. Vanaf we er boven de grond kwamen - we stonden ondergronds geparkeerd - waanden we ons in een Franse film: een zonnige Franse markt met streekproducten en lokale kunst, accordeonmuziek...

Beane, markt, Frankrijk, zomer, zon, olijven, look

Beaune is vooral bekend van 'Les Hospices', en terecht, een héle mooie site die je bezoek zeker waard is. Ben je op terugtocht van Zuid-Frankrijk naar ons Belgenlandje? Dan is een bezoekje aan Beaune en 'Les Hospices' een must!

Beaune, Les Hospices, Frankrijk, binnenplein, hospitaal
bottom of page