top of page

Reizen vóór onze dochters er waren

Verblijfplaatsen in Schotland

Onze tent en lokale B&B's ter plekke aan te spreken!

Verblijfplaatsen in Marokko

TIP voor je verblijf in de koningssteden of toch minstens voor  je eerste: neem een gids. Gidsen zijn betaalbaar, je wordt niet lastig gevallen door mensen die je vanalles willen verkopen, ze kennen lekkere restaurantjes of leuke winkeltjes mocht je daar op zoek naar zijn. 

Een neutraal Ibis-hotel aan het station in Fes om even te wennen aan het cultuurverschil

Het prachtige, rustige en propere Riad Chamali in Marrakech met hele vriendelijke mensen

Even luxueus genieten in de woestijn in Les Jardins de Ouarzazate

Een basic-hotel met hele vriendelijke Marokkaanse uitbaters: Retour au Calme

Ksar Bicha: een luxehotel in de woestijn met lekker eten, vriendelijke uitbaters en airco op de kamer. Je kan je er ook laten begeleiden voor een tocht door de woestijn en een nacht bij berbers in de Sahara.

Verblijfplaatsen in Cuba

David y Lydia: Verblijven in de volkse (dus niet toeristische) buurt van Havana in de casa particular, een koloniale woning, van David en Lydia. Het is als toerist geen evidente buurt en, hoewel ik een boeking had, lieten ze ons niet meteen in huis. Pas nadat ik mijn reservering toonde werden we toegelaten en mochten we wachten op de eigenaars. Bij aankomst in Cuba is het aangeraden om wat tips te ontvangen van hoe je je moet gedragen en wat er wel en niet veilig is. David, als ik mij goed herinner een dierenarts, was er de ideale persoon voor. 

Casa Nenita: In Vinales hadden we op voorhand geen verblijfplaats vastgelegd. Via de casa particular in Havana kregen we dit adres mee. Het ziet er echt fantastisch uit en genoten er van zwembad, drank en avondmaal. De slaapplaatsen waren helaas niet meer vrij maar 'ons' kent 'ons' in Cuba en we konden verblijven bij familie juist om het hoekje, bij Orquida en Luis. We waren hier wat schuchter voor maar het zijn de liefste mensen, heel behulpzaam en een hele goede kokkin. We kunnen alleen maar aanraden bij Orquida te eten en in te gaan op haar voorstellen om de omgeving te verkennen. 

Villa Guama: iets uniek, je accomodatie bevindt zich op palen in Laguna del Tesoro. De hutten kunnen wel iets properder maar ik zou het toch aanraden er een nachtje te verblijven en 's morgen ook de boottocht mee te doen om de wereld en de zon te zien wakker worden.

José y Fatima: In Trinidad verbleven we bij José en Fatima, mensen met een neutrale kijk op het leven in Cuba. Je kan hen alles vragen en hebben, zoals alle Cubanen, kennissen om uitstapjes te regelen. Wij gingen in op hun aanbod om te duiken in de Caraïbische Zee. Dit werd zeer veilig aangepakt en het werd een onvergetelijke voormiddag. 

Hotel Sol Cayo Guillermo: We sloten onze reis af met twee overnachtingen in een luxeresort op Cayo Guillermo. Voor ons had één nacht, achteraf gezien, genoeg geweest om een beetje te bekomen en de reis af te sluiten. Het is zeker in orde maar het lijkt, na de rest van onze reis, zover van het échte Cuba te staan. 

bottom of page