top of page

Zomer 2022: Zuid-Noorwegen​

Hoe, wat, waar, hoelang...? 

 

Wikken en wegen enkele maanden geleden...

 

Gaan we op zomerreis? Ik was wel voorstander. Vorig jaar besloten we een zomer thuis te blijven maar dat was geen groot succes: mogelijk kwam dat deels door het slechte weer maar, ook al had ik een gevarieerd aanbod activiteiten, toch was er een onvoldaan gevoel eind augustus. Het antwoord was dus ja!

Maar waar gaan we naar toe en hoe? Omwille van budgettaire overwegingen kwamen we nogal vlug bij een kampeerreis uit. Bovendien vinden we dat ook wel leuk. 

Gezien we pas in juni konden beginnen uitkijken en plannen, en mogelijk zijn we op een of andere manier ook wat te kieskeurig, bleek dit te laat voor campings in bijvoorbeeld noord- of midden-Italië. Ofwel beland je op een mega-camping, of moet je met de tent tussen de campers staan. En zoek je dan toch een vakantiehuisje? Dan betaal je te veel.

Vandaar ging de aandacht richting het noorden. Noorwegen stond ook wel op mijn lijstje! Bovendien is het land gekend voor het wildkamperen. 

Dan begon het leuke werk: afstanden opzoeken? centraal verblijven of roadtrippen? de overzetboot, welke... of toch maar de brug? wat willen we er zien? wat kunnen we er doen? wat op voorhand te boeken? welke tent? welke kledij... want Noorwegen is het land van de vier seizoenen op een dag? 

Het is de eerste keer dat we met de dochters op deze manier gaan reizen. Dus ik vind het wel heel spannend! Ik kijk er megahard naar uit!

Mensen in mijn omgeving zijn er meestal wel enthousiast over. Vaak krijg ik wel de spontane reactie: "Zo'n duur land!" of "Zo'n dure reis!". Hmm, dat wordt dus ook een uitdaging blijkbaar...

Ik kijk ernaar uit om alle ervaringen en tips met jullie te delen !

 

bottom of page